Wij nemen onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Duurzaamheid zit in het hart van ons merk. Van materialen tot vervoer, verpakkingsmaterialen, langdurige samenwerkingen en tijdloos design. Het is de basis voor alles wat we doen.Onze belofte

Wij willen een zo duurzaam mogelijk product maken, wat steeds minder belastend is voor het milieu. Tijdloze items die lang meegaan. Kwalitatieve producten waarbij veel tijd wordt besteed aan het ontwerpen van een goede pasvorm en het vinden van de juiste stofkwaliteit. Dit resulteert in kleding die jarenlang met veel plezier gedragen kan worden.Het is voor ons belangrijk om een verantwoord en sociaal bedrijf te zijn. Binnen ons gehele productie en distributieproces staan wij voor goede en eerlijke arbeidsomstandigheden. Daar werken wij iedere dag aan. Wij zien dit als een voortdurend verbeterproces en blijven hierin continu stappen zetten.Eco friendly

Circulair

In 2022 lanceren we de eerste producten die volledig gemaakt zijn van gerecyclede King Louie items.

 

King Louie heeft in 2021 de Amsterdam Green Deal Circular Textile overeenkomst getekend en participeert in het Innovation Lab, samen met andere pioniers op het gebied van duurzame mode.Geen gevaarlijke Chemicaliën

Wij voeren een actief beleid om gevaarlijke chemicaliën te bannen uit onze leveringsketen. REACH en POP is Europese wetgeving, die omschrijven aan welke limieten bedrijven zich qua gebruik van chemische stoffen moeten houden. Het resultaat is een RSL (Restricted Substances List), welke wij verplicht stellen aan al onze fabrikanten. Onze RSL gaat in vele gevallen verder dan de wettelijke eisen. Het onafhankelijke en wereldwijd opererende Bureau VERITAS controleert steekproefsgewijs of onze leveranciers zich aan de RSL eisen houden.

Daarnaast werken wij met veel bedrijven die voldoen aan de OEKO-TEX criteria, een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker.Duurzaamheid is een continue proces

Duurzaamheid stopt bij ons niet bij de grondstoffen van onze kleding, maar is een continue proces. We bekijken alle stappen van ons productie en distributieproces en bekijken hoe we daarin kunnen verduurzamen.

Verzending en verpakking zijn ook processen die we onder de loop nemen. Momenteel zijn we bezig met het uittesten van een nieuwe verzendverpakking die gemaakt is van recyclebaar materiaal en hopen deze op korte termijn te kunnen introduceren.

In sommige regio's kun je gebruik maken van duurzame bezorging met een fietskoerier. Als dit in jouw regio mogelijk is, wordt deze keuze weergegeven tijdens het afrekenproces. Bezorging met een fietskoerier is veilig, even snel als reguliere post en bovendien goed voor het milieu.

 Waar produceren wij

We kiezen er bewust voor om het aantal productielanden te beperken; Turkije (70%) en China (30%) en wij geloven in lange termijn samenwerkingen. Wij bezoeken onze fabrikanten ieder seizoen en met één van onze grootste leveranciers werken we nu al ruim 20 jaar samen.We kiezen er bewust voor om het aantal productielanden te beperken;

Gelijke rechten

Onze leverancier Suteks uit Turkije is een inspirerend bedrijf waarvan de eigenaresse Nur Ger zich sterk inzet voor gelijke rechten voor vrouwen. Het bedrijf heeft een aantal onderscheidingen op zijn naam staan, waaronder ‘Best Social Gender Equality in Work Life 2012’. Vanaf 2013 is het bedrijf opgenomen in de ‘Honorary List by United Nations Women Empowerment Principles (UN WEP)’.Biologische certificering

Orimpex is leverancier van onze duurzame jerseys. Het Nederlands-Turkse bedrijf specialiseert zich in de kledingproductie van biologisch katoen en bamboe. Ze produceren op een duurzame en milieuvriendelijke manier zonder gebruik te maken van chemicaliën die de natuur en grondwater vervuilen, of de gezondheid van de katoenboeren schaadt.

 

Orimpex is gecertificeerd door de Control Union voor Global Organic Textile Standard (GOTS), Organic Exchange 100 Standard (OE100) en Organic Exchange Blended Standard. Al hun leveranciers voor biologische stoffen, prints en borduurwerken zijn zorgvuldig geselecteerd en ook GOTS-gecertificeerd.

Transparantie

Transparantie is belangrijk voor ons en wij delen graag informatie. Je vindt de gegevens van onze fabrikanten op de product pagina van een artikel of op de pagina over onze fabrikanten. Ook werken wij er hard aan om niet alleen de laatste schakel zichtbaar te maken. Vanaf 2021 willen wij ook inzicht geven in alle onderaannemers, toeleveranciers en eerdere schakels in het productieproces.

Eerlijke arbeidsomstandigheden

Wij vinden het belangrijk dat onze producten onder eerlijke arbeidsomstandigheden worden gemaakt. Daarom zijn wij sinds 2015 aangesloten bij Fair Wear Foundation (FWF) die onze fabrikanten jaarlijks uitvoerig controleert. FWF zet zich o.a. in tegen kinderarbeid, voor het verdienen van een leefbaar loon en een veilige en gezonde werkomgeving.Uit de jaarlijkse audit (controle moment) komen verbeterpunten naar voren. Wij werken daar samen met onze fabrikanten aan. Zo blijven we actief verbeteringen doorvoeren. 90% van onze fabrikanten wordt continu ge-audit.FWF doet jaarlijks onafhankelijke checks naar de stappen die wij zetten en rapporteert hierover in de 'Brand Performance Check' en het 'Social Report'. Deze rapporten kun je hieronder inzien.

 


Brand Performance Check 2021
Brand Performance Check 2020

Social Report 2020
Social Report 2021Wil je meer weten over de werkwijze van Fair Wear. Lees dan verder op hun website of bekijk het FWF-interview met Sara Dubbeldam over onze duurzame doelen.Duurzame Materialen

Wij streven ernaar om in elke collectie meer duurzame materialen te gebruiken, zoals biologisch katoen, Tencel, LENZING™ ECOVERO™ en gerecycled polyester.

Biologisch katoen

Het biologisch katoen dat wij gebruiken is GOTS-gecertificeerd. Dit keurmerk is één van de meest betrouwbare voor milieuvriendelijke materialen. GOTS stelt veel milieueisen en heeft ook richtlijnen voor arbeidsomstandigheden.

Tencel

Tencel is een fijne, zachte stof gemaakt van eucalyptushout. Het is koel als linnen in de zomer en warm als wol in de winter. Het eucalyptushout wordt met niet-chemische stoffen bewerkt die meerdere malen opnieuw worden gebruikt. Deze stoffen komen niet in de natuur terecht en zijn niet giftig voor de huid.

EcoVero

EcoVero is een duurzaam alternatief voor viscose. Het wordt gemaakt van lokale bomen waardoor de CO2-uitstoot lager is. Ook is het hout FSC gecertificeerd, wat betekent dat er genoeg bomen worden terug geplant. De chemicaliën worden hergebruikt en er is 50% minder water en energie nodig dan bij de productie van traditionele viscose.

Biologische Denim

Deze denim van biologisch katoen is gemaakt met de D-Clear technologie. Hierbij wordt het watergebruik tijdens de productie en het verfproces enorm beperkt. In vergelijking met traditionele denim wordt bij deze nieuwe techniek 40% minder water gebruikt tijdens het verfproces en 83% minder bij de afwerking. Ook wordt er 94% minder chemicaliën gebruikt.

King Louie ReLove

We willen jou inspireren om bewust met je kleding om te gaan.We moedigen je aan om je kledingkast eens onder de loep te nemen, helpen je nieuwe combinaties te maken met kleding die je nooit meer droeg, geven je tips over hoe je je kleding goed kunt verzorgen én hoe je zelf een capsule collectie maakt. We inspireren je om vintage te shoppen, kleding te recyclen en leren je alles over het lenen van kleding.Language

Select your country and language

Back to top