Wat heb je allemaal in je kast hangen? Selecteer, reduceer en maak nieuwe combinaties met kleding die je nooit meer draagt. We geven je tips hoe je goed voor je kleding kunt zorgen maar ook hoe je zelf een capsule collectie maakt.

 

Wanneer was de laatste keer dat je vintage of tweedehands hebt geshopt en heb je het lenen van kleding wel eens overwogen?

 

Laat je inspireren door onze tips.

Reduce

‘Less is more’ - Zeker als het aankomt op de inhoud van je kledingkast. Milieubewuste keuzes maken en je persoonlijke stijl ontwikkelen begint in je eigen garderobe. Wat heb je al in je kast hangen, wat past er bij jouw figuur en wat is de kwaliteit van je (nieuwe) kledingstuk? Door bewuster met je kleding om te gaan, weet je steeds beter wat bij je past. Dat is mooi, want alleen kopen wat je nodig hebt is het meest duurzaam. 

Zoek je kast uit, deel je kleding op in categorieën, selecteer, reduceer, stel jezelf een doel. Misschien wil je wel een capsule collectie gaan maken, of zomer en winter scheiden voor meer overzicht. Waar heb je (te) veel van? Wat blijft en wat gaat weg?

Creeer je eigen capsule collectie

Duurzaam kleding kopenLenen

Een andere manier om duurzamer te consumeren is lenen in plaats van kopen. Sinds 2019 heeft King Louie een samenwerking met Lena fashion Library in Amsterdam en Kleiderei in Hamburg. Hier kun je naast prachtige vintage stukken ook kleding van King Louie lenen. Het is de perfecte manier om te onderzoeken of een bepaalde kleur, model of stijl bij je past zonder dat je daarbij direct een nieuw kledingstuk aanschaft.

Neem eens een kijkje bij Lena.Respect

Wist je dat het grootste deel van de CO2-uitstoot en het energieverbruik van jouw kleding wordt veroorzaakt door wassen? En dat uit onderzoek blijkt dat we zo’n 70% van onze kleding ongedragen in de kast laten hangen? Door met meer respect om te gaan met onze kleding gaan we automatisch respectvoller om met het milieu. 

Goed voor je kleding zorgen is trouwens niet moeilijk. Het betekent vooral dat je een aantal dingen niet moet doen. Lees daarom onze tips over wassen, onderhouden & opbergen.Re-use

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van onze kleding ongedragen in de kast hangt. Zonde van de ruimte in je kast, maar vooral ook zonde van die ongedragen kleding! 

Ga eens gronding door je garderobe heen, waar doe je afstand van en wie maak je blij met deze kledingstukken? Je kunt ze doneren of verkopen. En heb je wel eens nagedacht over het organiseren van een swap event voor vriendinnen of collega’s?Doneren

Wij organiseerden een swap event en doneerden de opbrengst aan Dress for Succes.

 

Verkopen

Verkoop de kleding die je niet meer draagt op een markt of via een tweedehands platform zoals: Vinted, The Next Closet, Facebook of Marktplaats.

Ruilen

Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet hoe je zelf een succesvolle kledingruil kunt organiseren. Zo organiseer je een kledingruil.

Zelf organiseren wij regelmatig ruilevents onder de naam 'Swap to Shop'. Houdt onze nieuwsbrief en socials in de gaten voor de laatste informatie.

Door tweedehands te kopen hergebruik je items die al eerder zijn geproduceerd en zijn geen nieuwe grondstoffen nodig. Bij onze Brand Store in Amsterdam kun je nu vintage parels kopen. Ontdek meer over King Louie Archives

 Restyle

Heb je je kast opgeruimd, grote kans dat je oude parels hebt ontdekt die je met veel plezier weer kunt dragen. Maar wat doe je met de kledingstukken waarvan je niet zo goed weet hoe je ze moet combineren? 

Hier helpen wij je graag bij! Heb je ook zo’n kledingstuk in de kast hangen? Maak er een foto van en stuur die naar ons toe via Instagram @kinglouiefashion en wie weet zie je jouw jurk of broek terug in onze stories.

 

Styling tips

Op Instagram TV vind je een aantal Masterclasses waarin we styling advies geven. Maak bijvoorbeeld eens niet zo voor de hand liggende combinaties zoals een zomerjurk met een warme wollen trui om hem ook in het najaar door te kunnen dragen. Of combineer een rollneck top en een blazer met een zomerjurk voor een chique outfit om naar een afspraak of je werk te dragen. Tenslotte kun je vestjes dicht ook prima als trui dragen en draag een v-hals vestje eens andersom voor een mooi rugdecolleté. Geef je eigen draai aan mode!

Repair

We gooien tegenwoordig te snel kleding weg die makkelijk gerepareerd of vermaakt kan worden. 

Zit er een gaatje in je favoriete kledingstuk of heb je kleding in je kast liggen die net niet helemaal goed zit. Plan een middag vrij en ga ermee aan de slag. Knopen aanzetten kan iedereen. Blijft die stapel liggen of zitten er moeilijke ‘projecten’ tussen? Zoek dan een goede kleermaker bij jou in de buurt zodat je je favoriete kleding weer kunt dragen.

Recycle

Heb je kleding die echt niet meer te redden is? Wellicht kun je het materiaal nog voor iets anders gebruiken. Gooi textiel in ieder geval nooit weg maar lever het in bij een recycle punt. Kijk op de afvalscheidingswijzer voor advies. 

King Louie heeft in 2021 de Amsterdam Green Deal Circular Textile overeenkomst getekend en participeert in het Innovation Lab, samen met andere pioniers om het gebied van duurzame mode. In 2022 lanceren wij onze eerste producten die volledig gemaakt zijn van gerecyclede King Louie items.

Language

Select your country and language

Back to top