Wat kun jij doen?

 

In het Relove model komen zes kernwaarden naar voren die allemaal te maken hebben met verantwoord consumeren. Hiermee willen we je inspireren om bewust met kleding om te gaan en geven we tips die gelijk toe te passen zijn op je kledingkast.

 

De zes kernwaarden van Relove zijn:

Reduce:  Less is more. Wat heb je echt nodig?

Respect: Goed voor je kleding zorgen

Re-use: Maak een ander blij met kleding die je niet meer draagt

Restyle:  Leer nieuwe stylingcombinaties maken

Repair: Kapotte items kun je (laten) repareren

Recycle: Gooi nooit iets weg, maar recycle!Een kleinere kledingkast

Reduce

Milieubewuste keuzes maken en je persoonlijke stijl ontwikkelen begint in je eigen garderobe. Wat heb je al in je kast hangen, wat past er bij jouw figuur en wat is de kwaliteit van je (nieuwe) kledingstuk? Door bewuster met je kleding om te gaan, weet je steeds beter wat bij je past. Dat is mooi, want alleen kopen wat je nodig hebt is het meest duurzaam.

Zoek je kast uit en stel jezelf een doel. Misschien wil je wel een capsule collectie gaan maken, of zomer en winter scheiden voor meer overzicht. Waar heb je (te) veel van? Wat blijft en wat gaat weg?

Creëer je eigen capsule collectie
Wassen, verzorgen en opbergen

Respect

Wist je dat het grootste deel van de CO2-uitstoot en het energieverbruik van jouw kleding wordt veroorzaakt door wassen? En dat uit onderzoek blijkt dat we zo’n 70% van onze kleding ongedragen in de kast laten hangen? Door met meer respect om te gaan met onze kleding gaan we automatisch respectvoller om met het milieu.

Goed voor je kleding zorgen is trouwens niet moeilijk. Het betekent vooral dat je een aantal dingen niet moet doen. Lees daarom onze tips over wassen, onderhouden & opbergen.

Meer over wassen & verzorgen
Doneer, verkoop of ruil je kleding

Re-use

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van onze kleding ongedragen in de kast hangt. Zonde van de ruimte in je kast, maar vooral ook zonde van die ongedragen kleding!

Ga eens gronding door je garderobe heen, waar doe je afstand van en wie maak je blij met deze kledingstukken? Je kunt ze doneren of verkopen. En heb je wel eens nagedacht over het organiseren van een swap event voor vriendinnen of collega’s?

Zo organiseer je een kledingruil
Nieuwe combinaties maken

Restyle

Heb je je kast opgeruimd, grote kans dat je oude parels hebt ontdekt die je met veel plezier weer kunt dragen. Maar wat doe je met de kledingstukken waarvan je niet zo goed weet hoe je ze moet combineren?

Op Instagram TV vind je een aantal Masterclasses waarin we styling advies geven. Maak bijvoorbeeld eens niet zo voor de hand liggende combinaties zoals een zomerjurk met een warme wollen trui om hem ook in het najaar door te kunnen dragen. Geef je eigen draai aan mode!

Naar Instagram TV
Laat kleding repareren

Repair

We gooien tegenwoordig te snel kleding weg die makkelijk gerepareerd of vermaakt kan worden.

Zit er een gaatje in je favoriete kledingstuk of heb je kleding in je kast liggen die net niet helemaal goed zit. Plan een middag vrij en ga ermee aan de slag. Knopen aanzetten kan iedereen. Blijft die stapel liggen of zitten er moeilijke ‘projecten’ tussen? Zoek dan een goede kleermaker bij jou in de buurt zodat je je favoriete kleding weer kunt dragen.

Recycle kleding en stoffen

Recycle

Heb je kleding die echt niet meer te redden is? Wellicht kun je het materiaal nog voor iets anders gebruiken. Gooi textiel in ieder geval nooit weg maar lever het in bij een recycle punt. Kijk op de afvalscheidingswijzer voor advies.

King Louie heeft in 2021 de Amsterdam Green Deal Circular Textile overeenkomst getekend en participeert in het Innovation Lab, samen met andere pioniers om het gebied van duurzame mode. Binnenkort lanceren wij onze eerste producten die volledig gemaakt zijn van gerecyclede King Louie items. Meer over onze duurzame mijlpalen lees je op de duurzaamheidspagina's.

Alles over duurzaamheid
Wat doen wij zelf?

 

Wanneer wij evenementen organiseren doen we dit altijd binnen het kader van ReLove. Zo hebben we in het verleden bijvoorbeeld ruil events georganiseerd (Swap to Shop), vintage items uit ons eigen inspiratie-archief verkocht in onze winkel (King Louie Archives), kleding gedoneerd aan Dress for Success en zijn wij een samenwerking aangegaan met kledingbibliotheek Lena. Lees hieronder meer over onze acties en evenementen.
Language

Select your country and language

Back to top