Een verantwoorde shoproute

Sustainable Shopping Guide Antwerpen

Naast dat wij als bedrijf duurzame keuzes maken, streven we ernaar om onze klant ook zoveel mogelijk te inspireren om verantwoord te consumeren. Daarom nemen we je mee naar modestad Antwerpen waar we je de leukste duurzame en vintage hotspots laten zien. Ga je mee?

COSH!

Het is een mooie dag ergens begin juni, de zon schijnt en de zomer hangt in de lucht. Eigenlijk krijgen we standaard een vakantiegevoel in Antwerpen. De mensen zijn aardig, de terrassen zitten vol en je komt de mooiste winkels tegen.

En laat dat nou net zijn waar we naar op zoek zijn. Mooie, maar vooral ook duurzame winkels. Om af te trappen ontmoetten we onze Belgische vrienden van COSH! Die ons alles kunnen vertellen over de duurzame parels in Antwerpen. Zij hebben namelijk een platform ontwikkeld waar je met één druk op de knop, per stad, precies kunt zien waar de leukste duurzame en een tweedehands adressen zitten. Easy as that!



Duurzame Concept Stores

Curated by Edo
We beginnen onze trip bij Curated by Edo. Dit is een concept store in hartje Antwerpen met lokale merken die een verhaal te vertellen hebben. Zo vind je hier alleen merken uit België (vele uit Antwerpen) en Nederland. Edo selecteert en cureert duurzame en voornamelijk lokale labels met een slow mindset. Onder een slow mindset verstaat Edo onder andere; het gebruik van reststoffen, gerecyclede materialen, limited editions, lokale productie, handgemaakt, natuurlijke grondstoffen en tijdloosheid.

MOOSE in the CITY
MOOSE in the CITY is een belevingswinkel in Antwerpen. Hier kun je terecht voor Fashion & design, met Scandinavië als inspiratie. Je vind je hier vooral ‘bewuste’ merken die een korte keten hanteren om zo de voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Daarnaast staan ze voor een leefbaar loon binnen de gehele keten en kiezen ze voor producten die gemaakt zijn met duurzame grondstoffen. Ook bezorgen ze pakketjes met de fiets.

Supergoods
Deze parel vind je in de Kloosterstraat. Supergoods is een winkel die enkel 100% ecologische merken verkoopt. Ze staan voor fairness en volledige transparantie van de merken. Merken moeten dus aan bepaalde voorwaarden voldoen om deel uit te maken van het assortiment. Zo moet het volledige product uit biologische of gerecycleerde materialen bestaan, en moeten het productieproces en de arbeidsomstandigheden gecertificeerd zijn of in Europa vervaardigd zijn. Ook hebben ze een loyalty programma waar je punten kunt sparen die je dan vervolgens weer kan doneren aan een goed doel en maken ze gebruik van herbruikbare verpakkingen van Repack. 



Tweedehands shoppen

Naast duurzame concept stores zit Antwerpen ook vol met tweedehands kledingwinkels. En als je aan vintage denkt, denk je aan King Louie. Onze designers laten zich bij het ontwerpproces namelijk altijd inspireren door de silhouetten en details van bijzondere vintage items. En naast dat we deze details gewoon heel mooi vinden, proberen we de tijdloosheid en dus de levensduur van een item hiermee te maximaliseren. Tijdens ons bezoek aan Antwerpen kunnen een paar vintage winkels dus niet ontbreken.

Melting Pot Kilo
Hier kun je kleding per kilo kopen. Dit betekent dat je uitgekozen items gewogen worden bij het afrekenen. Je betaald dus per gewicht en niet per item.

Episode
Voor ons een alltime favorite. Het aanbod bij Episode ontzettend groot en je vindt bijna in iedere grote stad wel een filiaal, zo ook in Amsterdam. De collectie bestaat hier met name uit items uit de jaren '70 en '80. 

Riot Antwerp
Deze tweedehands winkel staat erom bekend altijd kwaliteitsvolle en karaktervolle, ietwat quirky afwijkende items in de rekken te hebben. En dat past precies bij onze identiteit. Je betaalt hier ook per kilo.



De Kloosterstraat

We lopen de welbekende Kloosterstraat in. Deze straat staat bekend om zijn grote aanbod aan duurzame boetieks, antiekwinkeltjes, designersshops, platenzaken en tweedehandswinkels. Echt een aanrader om eens doorheen te lopen tijdens je bezoek aan Antwerpen.

Natuurlijk kan een bezoekje aan onze collega's van Seventy One dan ook niet ontbreken. Dit is een Retro boetiek waar ze ook King Louie verkopen. Duurzaamheid staat bij Seventy One voorop. Zo hebben ze een eigen circulair model ontwikkeld om gebruikte retro kleding in te nemen en te hergebruiken. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen!



Vintage Vinyl

Als het aan ons ligt hoort neuzen tussen oude platen ook bij een dagje shoppen. Bij Grey Vinyl Treasure vind je de mooiste, gekste en meest orginele vinyl van over de hele wereld. Bij Chelsea Records in de Kloosterstraat vind je het grootste aanbod Vinyl en CD's in heel België. Ze verkopen hier 50.000 verschillende platen en 60000 cd's.





Language

Select your country and language

Back to top