FABRIKANTEN

Langdurige samenwerkingen & transparantie

We kiezen er bewust voor om het aantal productielanden te beperken. Zo wordt 52% van onze collectie in Turkije geproduceerd en 48% in China. Ook geloven wij in lange termijn samenwerkingen. Met één van onze grootste leveranciers werken we nu zelfs al ruim 20 jaar samen.  

Wij willen transparant zijn over met wie en waar we werken. Daarom vind je onze complete lijst met fabrikanten gewoon online.

Transparantie over de supply chain


We willen bij King Louie zo transparant mogelijk zijn over alle producenten en leveranciers binnen onze supply chain. De lijst met fabrikanten die je op deze pagina vindt is de zogenoemde ‘Tier 1’ lijst; de laatste stop in het productieproces, vaak de knip- en naaiateliers waar de kledingstukken worden afgewerkt. Met consumententool Retraced willen we de gehele toeleveringsketen inzichtelijk maken: Tier 1 t/m 4.

Tier 1: Afwerking kledingstukken (naaien, knippen, afwerken)
Tier 2: Verwerkte materialen worden omgezet in stoffen (bedrukken, verven, wassen en borduren)
Tier 3: Garens spinnen en vezels verwerken (spinnen, weven en breien)
Tier 4: Winnen van de rauwe materialen (bijvoorbeeld het oogsten van katoen)

 

 

Retraced


In 2022 zijn we gestart met Retraced, een platform dat alle mode- en textielbedrijven ondersteunt bij het digitaliseren en traceren van hun toeleveringsketens, zodat deze volledig transparant wordt voor de consument. 


Wij zijn zeer enthousiast over Retraced. Het inzichtelijk maken van de keten is niet alleen bewijs voor de consument, maar helpt ons ook bij het identificeren en verkleinen van risico’s binnen de keten. Hierdoor kunnen we sneller en eenvoudiger keuzes maken met betrekking tot duurzaamheid. 


Het doel is om alle leveranciers waarmee wij werken in het systeem te krijgen. In 2022 hebben we Tier 1 en 2 compleet inzichtelijk gemaakt. Hoe ver we komen met Tier 3 en 4 verschilt per fabrikant. De informatie van alle producten van onze grootste leveranciers Suteks en Orimpex zijn compleet. We werken er iedere dag aan om de gehele keten zichtbaar te krijgen.


Hoe werkt Retraced voor de consument? 

Retraced is erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Bij elk product op onze website vanaf de wintercollectie van 2023 kun je op de knop ‘See Transparency Report’ klikken, vervolgens opent er een pop-up scherm waar alle informatie over dat specifieke product te vinden is. Dit begint bij het winnen van de rauwe materialen, en eindigt bij het in elkaar naaien van de kledingstukken. Ook in de winkels zijn al onze producten voorzien van een fysieke hangtag met QR code die linkt naar de informatie. Zo kun je ook in de winkel altijd checken waar het product vandaan komt.

 Wij bezoeken onze fabrikanten regelmatig en met Suteks (één van onze grootste leveranciers) werken we nu zelfs al ruim 20 jaar samen.

Wij produceren in Turkije en China

 

Wij produceren al onze kleding in Turkije en China. Wij zijn zeer selectief in de keuze voor onze fabrikanten, omdat wij altijd voor een lange termijn samenwerking willen gaan. Met bijna alle leveranciers werken wij al langer dan 10 jaar samen. Met één van onze grootste leveranciers al ruim 20 jaar. Wij zoeken in een leverancier een partij die een mooi en hoogwaardig product maakt, in een goede prijskwaliteit, op een zo duurzaam mogelijke manier en waar de arbeidsomstandigheden in orde zijn. Turkije en China zijn beide een heel belangrijk productieland voor ons. Audits door Fair Wear Foundation en certificeringen beperken de risico's op sociale en mileukundige misstanden, omdat de gehele keten (van katoenboer tot fabriek) wordt onderworpen aan controles.

Vooral jassen, knits en broeken worden in China gemaakt bij gespecialiseerde fabrikanten. De geavanceerde productietechnieken in de Chinese fabrieken garanderen een zeer goede kwaliteit, wat de levensduur van de producten langer en dus duurzamer maakt. 

In Turkije worden met name onze jurken en rokken geproduceerd. Met onze Turkse leverancier Suteks werken wij al meer dan 20 jaar samen. Over Suteks en Orimpex, onze twee grootste leveranciers uit Turkije, lees je hieronder meer. 

 

Dit zijn onze fabrikanten


Je kunt de gegevens van alle fabrikanten waarmee wij samenwerken vinden in dit document.

 


Suteks & gelijke rechten

 

Onze leverancier Suteks uit Turkije is een inspirerend bedrijf waarvan de eigenaresse Nur Ger zich sterk inzet voor gelijke rechten voor vrouwen. Het bedrijf heeft een aantal onderscheidingen op zijn naam staan, waaronder ‘Best Social Gender Equality in Work Life 2012’. Vanaf 2013 is het bedrijf opgenomen in de ‘Honorary List by United Nations Women Empowerment Principles (UN WEP)’.

Orimpex & biologische certificering


Orimpex is leverancier van onze duurzame jerseys. Het Nederlands-Turkse bedrijf specialiseert zich in de kledingproductie van biologisch katoen en bamboe. Ze produceren op een duurzame en milieuvriendelijke manier zonder gebruik te maken van chemicaliën die de natuur en het grondwater vervuilen, of de gezondheid van de katoenboeren schaadt.

Orimpex is gecertificeerd door de Control Union voor Global Organic Textile Standard (GOTS), Organic Exchange 100 Standard (OE100) en Organic Exchange Blended Standard. Al hun leveranciers voor biologische stoffen, prints en borduurwerken zijn zorgvuldig geselecteerd en ook GOTS-gecertificeerd.

Language

Select your country and language

Back to top